MEDORAY


Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 Березовий медок питний:12л. березового соку, 3кг. меду, 4ст.л. дріжджів, 1л. горілки, 2 лимони. У березовий сік кладуть мед і варять в емальованій посуді, постійно знімаючи піну. Коли  1/3частина рідиини википить, сироп проціжують через полотно й охолоджують до температури парного молока. Сюди додають горілку і дріжджі. Лимони нарізають тонкими кружальцями(насіння видаляють) і кладуть їх у сироп. Залишають у теплому приміщенні для шумування. Через 10-12 годин переносять у холодне місце, можна в льох,і витримають там протягом 7 тижнів. Потім напій фільтрують через полотно, розливають у пляшки з-під шампанського, закорковують, обв"язують пробки дротом, заливають смолою і зберігають у землі нижче рівня промирзання або в льоху закопати.

 Мед-трійняк береться кілограм меду на три літри води (1 до 3)  й вариться, доки перестане підніматися піна.  Це може тривати від двох до восьми годин. Спочатку шумує, піну треба збирати. Потім треба остудити до температури не вище 30 градусів. Додаєм трави .Виливаємо в скляну посуду додаючи 250 гр. теплого  житнього хліба. Краще брати дубові бочки. Закопати  в землю  глибше промерзання землі або до льоху від 1до 10років. Чим довше тим вишикуваніши.  Колір напою залежить від кольору меду та настоянок трав, які додаються. Смачного.

 Народний квас

100 грам меду , 3 кг борошна з житнього борошна простого помелу, 12 л води, 3 ст. ложки рідких дріжджів.

У солод додати житнє борошно й замішати в охолодженій воді. Ретельно перемішати, щоб у тістоподібній масі не було грудок, перекласти все в емальований посуд і поставити в добре прогріту піч або духовку на 2 доби. Упарене тісто викласти в діжку і, повільно й поступово доливаючи теплу воду, розвести його при безперервному помішуванні. Розведене сусло накрити й поставити в тепле місце на 15-20 годин.

Роблять закваску з 200 грам борошна, палички дріжджів і склянки води. У добре пропарене барило  обережно зливають відстояне сусло для зброджування, і негайно ж наливають дріжджову закваску й мед або білу патоку. Ретельно перемішують і залишають для шумування в теплому приміщенні на 12-16 годин. Дають суслу перебродити й відстоятися. Освітлений квас розливають у пляшки, закорковують їх і кладуть у прохолодне приміщення. Зберігати пляшки потрібно лежма.

 Пиво дводенне

1 кг солоду, 6 л води, 200 г меду, 100 г змелю, 50 г дріжджів, 1 ч. ложка солі.

Ячмінний солод розміщують із холодною водою (1:6) і ставлять на піч. Уранці суміш переливають у казан, додають сіль, доводять до кипіння й варять при дуже слабкому кипінні близько 2 годин, періодично розмішуючи.

Потім додають хміль і варять близько 20 хвилин. Сусло проціджують у барило (каструлю), охолоджують, додають дріжджі, мед або патоку й залишають до вечора. Пізно ввечері пиво проціджують у пляшки, закорковують і ставлять на холод. Наступного дня його можна пити.


Пошук
Календар
«  Червень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту