MEDORAY


Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Червень » 3 » Особливості бджільництва і виробництва меду у Франції
22:42
Особливості бджільництва і виробництва меду у Франції
  Порівняно невелика Франція, на території якої проживає близько 60 мільйонів чоловік залишається на першому місці рівню розвитку бджільництва з усіх країн Європи. Тут досягло найвищого рівня ветеринарне обслуговування пасік, організація виробничого процесу, а так само країна відома своїми численними науковими дослідженнями в галузі бджільництва. Одним з перших у Франції був створений Інтернет портал по пасічницькій тематиці, до якого мають доступ всі країни, підключені до Міжнародної комп'ютерної мережі. На рахунку Франції 6 міжнародних бджільницьких конгресів. На території країни проживає близько 70 тисяч бджолярів, 90 відсотків з яких містять у себе пасіки розміром від однієї до тридцяти бджолиних сімей, 6 відсотків від тридцяти до ста п'ятдесяти, а інша частина і того більше. Бджолярів, чисельність сімей яких не перевищує число 150, прийнято вважати любителями, тих же, у кого в господарстві знаходиться понад 150 бджолосімей, називають професіоналами. Саме професіоналами виробляється близько п'ятдесяти відсотків меду для продажу. У Франції мед дуже цінується. Самим престижними вважається мед, зібраний бджолами з квіток лаванди. Зазвичай на цей сорт у бджолярів вже є свої клієнти, які і купують близько 50 відсотків цього продукту. Друге місце ділять відразу три сорти. Це падевий, липовий і акацієвий мед. Має велике значення в якій місцевості зібраний мед. Деякі провінції, такі як Ельзас, Прованс, Вогези і острів Корсика мають знак якості, який присвоюється меду з цих місць.
Переглядів: 343 | Додав: Klumko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту