Склад меду До складу меду входять такі корисні компоненти як протеїн, каротин, вітаміни В-групи, вітамін С, РР, ферменти, ефірні олії, органічні кислоти, цукри, азотисті сполуки, всього налічується близько 300 різних речовин. Причому, у складі меду елітних сортів міститься не менше 33 корисних мікроелементів. Харчова цінність меду становить 82 г вуглеводів на 100 г меду. Мед містить в собі цукри - фруктозу (близько 40%) і глюкозу (близько 35%), які становлять приблизно 4/5 від маси меду. Причому, якщо вміст фруктози зростає, мед стає більш солодким, а при збільшенні глюкози, мед швидше кристалізується. Також в меді міститься від 15 до 22% води, в залежності від сортів і зрілості меду. За рахунок концентрації органічних кислот, таких як молочна, яблучна, лимонна та інших, мед має певний смак. Мед містить в собі приблизно 20 амінокислот і різні ферменти, найпоширеніші це діастаза, ліпаза, інвертаза