Бог створив бджіл саме для людини, бджола збирає меду у 100 разів більше ніж їй знадобиться, одну частину з"їдає сама, або зі своїми дітьми, а решта для нас, людей. В мед не може пробратися жоден мікроб і ні одна шкідлива молекула, в меді є вітаміни В-13 і В-14, ці вітаміни ні в якому продукті ще не зафіксовано. Бджоли роблять мед, бо він служить їм їжею. Отже, процес виготовлення цього продукту - це спосіб заготівлі їжі для колонії бджіл. Перше, що робить бджола, це розшукує квіти і збирає з них нектар. Потім вона переносить його в спеціальному медовому мішечку. Ця сумкоподібна порожнина знаходиться перед черевцем бджоли. Існує клапан, який відокремлює цю секцію від черевця. Перший етап виготовлення меду починається в порожнині бджоли. Цукор, що міститься в нектарі, піддається хімічній реакції. Наступний крок - це видалення зайвої води з нектару. Воно досягається випаровуванням, яке виникає завдяки теплу і вентиляції
... Читати далі »
1 - Бджоляр за допомогою диму не заспокоює бджіл, а створює як би імітацію пожежі. Бджоли, будучи стародавніми мешканцями лісу, при появі диму накидаються на мед, щоб запастися ним на далеку дорогу. Коли ж черевце бджоли заповнено медом і не гнеться, вона не може пустити в хід жало. 2 - Для отримання ложки меду (30 г) 200 бджіл повинні збирати нектар протягом дня. Приблизно стільки ж бджіл повинні займатися прийомом нектару і обробкою його у вулику. При цьому частина бджіл посилено вентилює гніздо, щоб швидше йшло випаровування з нектару зайвої води. А для запечатування меду в 75 бджолиних комірках бджолам необхідно виділити один грам воску. 3 - Бджола у вулику виконує «кругові» танці, якщо вона знайшла джерело корму на невеликій відстані від пасіки. «Виляє» танець бджоли сигналізує про медоноси або пилконосів, що знаходиться на більш віддаленій відстані. 4-Для отримання одного кілограма меду бджоли повинні зробити до 4500 вильоті
... Читати далі »